Maestrul Christian Badea si soprana Hrachuhi Bassenz, la Ateneul Român

Filarmonica „George Enescu” invită publicul la concertele simfonice programate joi, 11 mai şi vineri, 12 mai 2023, pe scena Ateneului Român, când la pupitrul orchestrei se va afla prim-dirijorul principal al Filarmonicii, maestrul Christian Badea. Soprana Hrachuhi Bassenz (foto) va interpreta Ultimele patru lieduri de Richard Strauss, iar după pauza concertului, programul continuă cu Simfonia nr. 1 de Gustav Mahler.

Cu o carieră impresionantă, ce cuprinde colaborări importante în cele mai celebre săli de concerte și operă de pe toate continentele, Christian Badea a fost invitat în repetate rânduri să conducă spectacole la Wiener Staatsoper, Royal Opera Covent Garden din Londra, Bayerische Staatsoper din München, Opera din Sydney, Théâtre Royal de la Monnaie Bruxelles, Opera din Amsterdam, Opera Regală din Copenhaga, Opera Regală din Stockholm, Opera din Oslo, Teatro Reggio din Torino, Teatro Comunale din Bologna, Opera National de Lyon. În America de Nord a evoluat la operele din Houston, Dallas, Toronto, Montreal și Detroit, iar la Metropolitan Opera din New York, a dirijat peste 160 de spectacole într-un repertoriu vast, inclusiv multe dintre transmisiunile internaționale ale MET. De asemenea, Christian Badea a colaborat cu unii dintre cei mai importanți cântăreţi ai ultimilor 30 de ani, precum Placido Domingo, Luciano Pavarotti, Alfredo Kraus, Mirella Freni, Christa Ludwig, Giuseppe Giaccomini, Bryn Terfel, Renée Fleming, Thomas Hampson, Leo Nucci, Stefan Vinke, Natalie Dessay, Rolando Villazon și mulți alții și cu regizori de renume, dintre care îi amintim pe  Franco Zeffirelli, Werner Herzog, Bruce Beresford, Stefan Herheim, John Cox, David Pountney, Keith Warner şi Andrei Şerban.

Solista concertelor este soprana Hrachuhi Bassenz , considerată o stea a scenei lirice internaţionale. Născută în Armenia, la Erevan, a absolvit Conservatorul din oraşul natal, iar din 2006 s-a stabilit în Germania. Cariera sa artistică a purtat-o pe scene dintre cele mai renumite: Covent Garden, operele din Tel Aviv, Viena, Dresda, Oslo, în colaborări cu nume importante de dirijori (Johannes Wildner, Marc Tardue, Daniel Oren, Antonio Pappano, Antonino Fogliani, John Fiore, Alexander Shelley ş.a.) şi regizori (Laura Scozzi, Calixto Bieito, Mariame Clément, Dieter Kaegi, David McVicar şi legendarul Elijah Moshinsky).

Ateneul Român
Joi, 11 mai 2023, ora 19
Vineri, 12 mai 2023, ora 19

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”Dirijor: CHRISTIAN BADEASolistă: HRACHUHÍ BASSÉNZ

Program

Richard Strauss – Ultimele patru lieduri

Gustav Mahler – Simfonia nr. 1

Mai multe informații despre acest concert pot fi găsite aici:
https://www.fge.org.ro/calendar

Articolul Maestrul Christian Badea si soprana Hrachuhi Bassenz, la Ateneul Român apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.