Ultimele două reprezentații ale unui spectacol unic în București – GARA, la Teatrul Masca

Iubitorii de teatru din Capitală sunt așteptați în acest weekend, 8 și 9 aprilie, la ultimele reprezentații ale spectacolului GARA, la Teatrul Masca.

Teatrul Masca este bine cunoscut în rândul celor care frecventează teatrele bucureștene. Prin specificul său nonverbal, Masca a oferit întotdeauna câteva dintre cele mai inedite montări, aducând pe scenă în fiecare stagiune indoor spectacole cu un stil aparte, diferit de tot ceea ce propun celelalte teatre din Capitală. Stilul Masca se identifică cu producții după scenarii originale și cu o trupă care stăpânește la perfecție mijloacele de expresie specifice actorului… total.

Stagiunea de interior a Teatrului Masca 2022-2023 se apropie de final, nu înainte de a propune publicului o ultimă întâlnire cu un spectacol marca Mihai Mălaimare – GARA.

Spectacolul „Gara” turmentează privirea și sufletul, oferă tipologii umane și soluții existențiale. Monologul clovnului Marcellino (Mihai Mălaimare) este dual, de la delir la nimicnicie. Mi-a fost greu să nu plâng, pentru că am simțit o întreagă viață de jucător așezată între cuvinte, gesturi și mimică. (recenzie pe pagina de Facebook a spectacolului)

“GARA” după un scenariu original inspirat din fapte reale din România, din perioada 1940-1945, este un spectacol despre destin, despre bucuria de a trăi, despre frumusețea condiției de a fi Om, în ciuda tuturor evenimentelor care amenință să distrugă tot ceea ce umanitatea înseamnă. Într-o gară aparent banală, 12 oameni apar rând pe rând pe peron. Unii dintre ei muncesc acolo, alții își petrec zilele pe un peron, în timp ce alții așteaptă pur și simplu un tren. În scurt timp încep să realizeze cu toți că trenurile nu vin așa cum trebuie aici. Unele întârzie, unele trec fulgerător prin gară fără să oprească, iar altele pur și simplu nu ajung.

Specific acestui teatru este că nu transmite mesajul prin cuvinte, prin dialogul clasic, ci prin cântec, imagine, interpretare, gest. Adică într-un fel sensibil și complicat, printr-o comunicare de la inimă la inimă. Fiindcă paradoxul comunicării este acela ca, atunci când este profundă, nu mai are nevoie de Cuvinte. (cronică, Gina Varga)

         În weekendul 8-9 aprilie sunt programate ultimele reprezentații ale spectacolului GARA, scenariul și regia Mihai Mălaimare. Biletele pot fi achiziționate online, prin platforma www.mystage.ro și de la Casa de Bilete a Teatrului Masca.

Articolul Ultimele două reprezentații ale unui spectacol unic în București – GARA, la Teatrul Masca apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.