SAN REMO vs CERBUL DE AUR, FESTIVALUL de la MAMAIA… La noi, „tineretea fara batranete” e o poveste expirata

Se întâmpla în februarie. Știu, dar nu contează. Contează că… S-A ÎNTÂMPLAT!

„Italia e blocată mediatic de câteva zile.

San Remo, festivalul, a văndut publicitatea de la RAI cu 48 miloane de euro. Noi am distrus și Cerbul de Aur și festivalul Mamaia și TVR-ul. Serile de muzică italiană au adunat mai mulți italieni la tv decât Mondialele de fotbal din Qatar!

La RAI, Gianni Morandi prezintă SanRemo împreună cu Amadeus. Praf îi faceam dacă erau la noi, din”expirați” nu-i scoteam.

„La tradizione della musica italiana” a fost declarația lui Pier Silvio Berlusconi, președintele Mediaset, atunci când televiziunile concurente au decis ca săptămâna asta să nu difuzeze niciun show tv lăsând astfel publicul să vadă muzica italiană la RAI.

De neimaginat la noi așa ceva. Dimpotrivă!

 Îmi amintesc când TVR difuza Cerbul sau Mamaia , televiziunile concurente făceau tot posibilul să le ia  fața.

 Între bani și principii ce credeți că ar alege ai noștri?

Teatrul Ariston, unde se ține festivalul,e cam de aceeași vârstă cu Teatrul de vara din Mamaia.

Al nostru a ajuns o ruină in centrul stațiunii Mamaia.

San Remo, Giani Morandi, RAI sau Teatrul Ariston sunt lecția că poți sa trăiești mult fără să îmbătrânești!” mărturisite de omulde televiziune Dan Negru. Nu-I fac reclama! Dar mi-au atras atentia cuvintele, opinia lui. Ca roman, ca om care iubesc si inteleg rostul muzicii, al culturii si acre,prin binecuvantarea profesiei, am cunoscut si am realizat interviuri, reportaje cu si despre marti artisti, de la Ludovic Spiess la Jean Claude Van Damme, de la Eugenia Moldoveanu la Dorin Teodorescu de la Gheorghe Zamfir la Radu Gheorge, de la maestrul Orazio Baronello- director al unui teatru de operă Italian, la Ignacio Pilone, fost dirijor și pianist la Opera Regală din Madrid, actualmente dirijor la Opera din Montevideo și mulți, mulți ații, înțeleg și… sunt perfected acord cu Dan Negru.

 Vă îndemn: citiți cu atenție ce a scris și… spuneți-vă părerea!  

* Referitor la legendarul festival „Cerbulde aur” trebuie știut că prima ediție a evenimentului a fost organizată la teatrul brașovean, în perioada 5-10 martie 1968, de către echipa Televiziunii Române, condusă de Tudor Vornicu.

Din 1971, „Cerbul de Aur” şi-a încetat existenţa, dar după 21 de ani de tăcere, Festivalul s-a reluat în iunie 1992, tot la Braşov, şi s-a desfăşurat până în 2009, cu o întrerupere între anii 1998 şi 2000.

foto: Dan Negru, YouTube

Articolul SAN REMO vs CERBUL DE AUR, FESTIVALUL de la MAMAIA… La noi, „tineretea fara batranete” e o poveste expirata apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.