A fost odata si ne-a ramas in inimi: Tenorul Dorin Teodorescu

„Voievodul Operetei”. Un mare artist, un mare om!

Apreciat și iubit de tot publicul, de-a lungul carierei, maestrul Dorin Teodorescu a strălucit în roluri ca: Ciprian Porumbescu, în opereta „Lăsaţi-mă să cânt” (C. Porumbescu), Su-Chong în „Țara Surâsului” (Fr. Lehár), Tassilo în „Contesa Maritza” (E. Kálmán) , Koltay în „Victoria şi-al ei husar” (P. Abraham), Adam în „Vânzătorul de păsări” (C. Zeller), Marco din „Secretul lui Marco Polo” (Fr. López) , Mister X din „Prinţesa circului” (E. Kálmán), Barinkay din „Voievodul ţiganilor” (J. Strauss-fiul) şi multe altele.
Pe scenă a făcut un cuplu minunat alături de soprana Cleopatra Melidoneanu.
În perioada 1994–1999 a fost directorul Teatrului de Operetă dar și profesor la catedra de canto a Universităţii de Muzică.

 Stea a a scenei lirice, artist surpranumit, pe drept cuvânt, „prințul operetei”.

„Cântăreţ de operetă am devenit întâmplător. La sugestia maestrului Ion Dacian, care mi-a spus că am toate datele pentru a fi un bun tenor de operetă, am muncit să ajung ceea ce sunt… Oricum, trebuie să existe acea scânteie şi lacrimă în suflet care să te motiveze afectiv, pentru ceea ce faci şi, din fericire, la mine a existat şi exista încă.”

„Trebuie să vă fac o mărturisire. În teatru nu te “creşte” nimeni. Dacă ai talent, poţi “creşte” pe lângă un mare meşter. În meseria noastră, a imita pe cineva înseamnă sfârşitul.

Eşti oricine altcineva şi niciodată tu însuţi.

Nu-i mai puţin adevărat că a trăi în atmosfera de operetă, dominată de personalitatea inegalabilului maestru, este un privilegiu. Şi eu l-am avut”. – Dorin Teodorescu. (mărturisiri inedite publicate pe pagina de Facebook a Teatrului de Opereta si Musical „Ion Dacian”. 

O voce și un talent care au scris istorie, însuflețind persoanje legendare ale genului. Un artist în cel mai nobil sens al cuvântului, un tenor al cărui timbru a luminat scena și a umplut inimile, un NUME DE AUR ce nu merită uitat. Tenorul Dorin Teodorescu.

A început să cânte îngerilor la 26 martie 1999, în urmaunei suferințe cumplite pe care își dorea nespus să o învingă, revenind pe scenă.

Foto: Facebook

Articolul A fost odata si ne-a ramas in inimi: Tenorul Dorin Teodorescu apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.