MNIR pune in lumina „povestea de dragoste de acum 6000 de ani”, de la Gumelnita

„O poveste de dragoste de acum 6000 de aniꓽ Îndrăgostiții de la Gumelnița”- exponatul lunii februarie, la Muzeul Național de Istorie a României.

În luna în care celebrăm dragostea, luna în care, în sfânta noastră tradiție celebrăm Dragobetele, Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) vă invită să vizitați micro-expoziția „O poveste de dragoste de acum 6000 de aniꓽ Îndrăgostiții de la Gumelnița”, aceasta continuând seria de micro-expoziții „Exponatul lunii”, dedicată valorificării bogatului patrimoniu pe care muzeul îl deţine. În cadrul acesteia, este prezentată publicului una dintre capodoperele din colecțiile MNIR și anume, o pereche unică de statuete antropomorfe eneolitice, cu o vechime de aproximativ 6000 de ani. O replică a acesteia a fost creată special și este disponibilă pentru vizitatorii care doresc să cunoască mai îndeaproape piesa, să interacționeze cu ea, să observe anumite detalii și să-i simtă textura.

 Inspirat, emoționant!

Micro-expoziția va fi accesibilă publicului până la sfârșitul lunii și va putea fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 09ꓽ00 – 17ꓽ00.

Articolul MNIR pune in lumina „povestea de dragoste de acum 6000 de ani”, de la Gumelnita apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.